Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozó
székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozó

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy milyen lehet egyéni vállalkozónk lenni. Hiszen mindig is vágytam arra, hogy a magam ura lehessek, mástól függetlenül végezhessem a munkámat, és úgy oszthassam be az időmet, ahogyan azt én szeretném. A szabadnapokról nem is beszélve.

Habár az is igaz, hogy a home office munkalehetőségek igyekeznek szabadabbá tenni az ember életét, ugyanis létezik az az opció is, hogy otthonról végezhetjük a munkánkat, és akkor, amikor szeretnénk (természetesen bizonyos határidőket betartva). Ezenkívül megkímélhetjük magunkat a reggeli, illetve délutáni csúcsforgalomtól. Ráadásul, hogy ha nem érezzük jól magunkat, avagy netán betegek lennénk, abban az esetben sem kell félni attól, hogy nem tudunk elmenni dolgozni.

Mindezek nagyon jól hangoznak, azonban mégsem lennék teljesen külön és nem tudnék egyre nagyobb és nagyobb lenni, vagyis nem tudnék fejlődni. Pontosan ezek miatt gondolom azt, hogy ha egy ember erre vágyik, akkor mindenképpen legyen egyéni vállalkozó.

Természetesen, ha valaki ezt az opciót választja, számos nehézséggel szembesül. Legyen szó akár a kezdőtőkéről, az adózási formákról, a megfelelő könyvelő megkereséséről, a rengeteg papírmunkáról, illetve a többi egy főre jutó feladatokról. Nem mellesleg, ennél a vállalkozási formánál is kötelező egy bejegyzett székhelyet megadni. Ebben segíthet ez a weboldal (szekhelyszolgaltatas24.hu).

Érdekességképpen szeretném kiemelni, hogy ezt túlnyomó többségben gazdasági társaságok szokták igénybe venni, mert ezekben az esetekben egyre inkább felhalmozódik az adminisztráció a vállalkozás méretéből adódóan. Erre pedig egy külön személyt vagy személyeket bíznak meg, amely rengeteg plusz pénzbe kerül. Nem beszélve az ezzel járó felelősségről.

Ellenben a székhelyszolgáltatással ezeket a költségeket az egyéni vállalkozók szinte a tizedére csökkenthetik, és professzionális ügyintézést kaphatnak cserébe.

Fontosnak tartom kiemelni azt, hogy ezen vállalkozási formában nagyon törekednek arra, hogy a lehető legjobban tudják minimalizálni a felmerülő költségeket. Pontosan ennek okán történik az, hogy egy ember túlvállalja magát és mindent egymaga szeretne megcsinálni. Mindez a munkavégzés élményétől fosztja meg, hiszen kiégéshez vezethet, így egyáltalán nem fogja élvezni azt, amit dolgozik.

Ezenfelül, ahogy egyre nagyobb mértékben „kinövi” magát az üzlet, úgy fognak az elvégzendő feladatok, teendők is növekedni. Jobb esetben, amikor ez fokozatosan történik, tudjuk kezelni a helyzetet, viszont amikor hirtelen ér minket több 1000 dolog, akkor teljesen elveszve érezzük magunkat.

A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozó számára megfelelő lehet, hiszen mindannyian tudjuk, hogy „az idő pénz”. Ez az oldal pedig segít abban, hogy minél hatékonyabban tölthessük a munkaidőnket. (Az ezzel kapcsolatos árak megtalálhatóak az oldalon, amelyet most a cikkemben nem részleteznék).

Természetesen más választási lehetőségek is vannak a székhely kiválasztására. Ilyen lehet mondjuk a saját otthonunk, de ilyenkor plusz költségként számolnunk kell az építményadóval. Illetve, ha valaki albérletben lakik, akkor szükséges a tulajdonostól egy hozzájárulási nyilatkozat.

Az irodahelyiség bérlése egy másik opció lehetne, amely valószínűleg te is érzed, hogy mérföldekkel több kiadással járna.

Mindezek pedig plusz költséget, valamint időt, köröket, macerát és fejfájást okoznak.

Összességében úgy gondolom, hogy a székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozónak megfelelő választás lehet. Ez az oldal pedig már több, mint 11 éve foglalkozik ezzel, amelynek köszönhetően megbízható.