Porcerősítők között találtam meg a térdem megmentőjét

Szponzorált tartalom

Porcerősítők alkategória
Porcerősítők alkategória

Ismeritek azt az érzést, amikor annyira magával ragad valami, hogy képtelenek vagytok abbahagyni és egyre csak megszállottabbak lesztek az üggyel kapcsolatban? Pedig ezeket a helyzeteket gyakran nehézségek és intőjelek hada övezi. Például, ha valaki őrülten rászokik a futásra, annak ellenére, hogy minél többet megy, annál több problémája kerül elő a porcokkal és izmokkal kapcsolatban, míg nem már majdnem visszafordíthatatlan károkat okoz a konokság. Kivéve, ha nem jön a legjobbkor egy őrangyal. A férjemnek szerencsére jött: én. Na meg persze a Porcerősítők alkategória a Prevenció Patika oldalán.

Gyógytornászként dolgozok már 10 éve és azt gondolom, hogy mindig igyekszek mindent megtenni azért, hogy fejlesszem magamat és a legfrissebb tudásom legyen a szakmában. Márpedig az, hogy a porckopást nem szabad félvállról venni, nem újkeletű tudományos felfedezés. Éppen ezért mikor megismertem a férjemet, nem teljesen értettem, hogy neki hogyan nem tűnt még fel a teljesen evidens kép, hogy foglalkoznia kellene a térd-és egyéb ízületi fájdalmaival, amiket a futás hozott elő és erősített fel egyre jobban és jobban.

Aztán rávettem, hogy nézesse meg egy orvossal a lábát, mert jó lenne, ha együtt tudnánk kergetni az unokákat még 70 évesen is. Ott tanácsolták neki, hogy mindenképpen szedjen valamilyen porcerősítő készítményt, mert még nincs késő, viszont karbantartást igényelnek ezek a részek a testén, nem is kicsit. Nekem meg már megvolt a jól bevált online patikám, a Prevenció Patika, ahonnan rendelni szoktam az általam preferált gyógyhatású készítményeket és itt néztem körbe első sorban a porcerősítők kapcsán is.

Ha láttatok már nagy választékot porcerősítőkből, hát akkor az ehhez képest semmiség lehetett! 4 teljes oldalon keresztül lehet válogatni kifejezetten ilyen típusú készítményekből. Van például olyan termék, amiben halkollagén van és Pataki Ági nevével fémjelzik. Biztosan jó hatása lehet ennek is! De mi egy másikat próbáltunk ki, illetve aztán több másikat is. Először egy hagyományos filmtablettát a porcok kapcsán leggyakrabban felmerülő hozzávalókkal: glükózamin, kondroitin, MSM és persze az elhagyhatatlan kollagén. Ahhoz pedig, hogy ezek a lehető legjobban és legkönnyebben épüljenek be a szervezetbe érdemes olyan készítményt választani, amiben vitaminok is vannak: C-vitamin, D-vitamin és esetleg K-vitamin. A javallat szerint napi 2×1 tablettát vettünk be és 3 hónapig csináltuk az első kúrát. A Prevenció Patikának köszönhetően gyakorlatilag ezalatt a 3 hónap alatt sikerült úgy helyreállítani a férjem térdét, hogy azóta sincs vele probléma. Az enyémmel meg ezek után remélem, hogy még sokáig nem is lesz.

Kíváncsiságból persze még kipróbáltunk 1-2 más típusú terméket azóta, ami másképp működik, vagy más formában van a hatóanyag. Így találtunk a Porcerősítők alkategória termékei között még más érdekességeket is: kristályos kollagént, por alapú készítményeket és persze kapszulákat is. Sőt, még ivóampulla is volt, bár azt nem próbáltuk ki – még. Az étrend-kiegészítő porcerősítő termékeken túl persze gyógyszert is lehet kapni, az ehhez megfelelő feljogosítással.

Azt gondolom és tanácsolom is egyben, hogyha aktív életmódot folytattok és szeretnétek is a későbbiekben hasonlóan tenni, akkor a Prevenció Patika porckopás elleni termékeiből érdemes időről-időre egy kúrát csinálni. A prevenció mindig jóval könnyebb, mint egy elkopott porcot pótolni.