A PMS a hölgyek betegsége

Szponzorált tartalom

A PMS könnyen leküzdhető

Ez a kellemetlen tünet, illetve betegség a nők közel 80 %-át érinti. A PMS leginkább a menstruáció előtt jelentkezik egy-két héttel. A tünetek lehetnek lelki és testi problémák. Általában a pattanások kialakulásával, a fáradékonysággal, a puffadtsággal, a mellek érzékenységével és az ingerlékenységgel jár.

Minden nőnél változóak a panaszok. Vannak, akik csak egyes tüneteket tapasztalnak, mások komolyabb és több lelki és testi megterhelésnek vannak kitéve.

Kialakulását okozhatja a helytelen táplálkozás, a stressz, valamint a mozgáshiány is. A PMS enyhe változata nem minden esetben igényel orvosi kezelést. Viszont, akinél már befolyásolja a mindennapokat, azoknak érdemes orvosi segítséget kérni. A panaszok egész jól enyhíthetőek tornagyakorlatokkal, relaxációval és izomlazítással.

Gyógyszerekkel is kezelhető. A betegség kialakulásában a hormonszint változásnak is hatalmas szerepe van. Érdemes tudni, hogy a PMS szindróma kockázatát csökkentik a B-vitaminokban gazdag tápanyagok. Próbáljon egészségesen étkezni!