A szaunázás ezer éves hagyománya

Szponzorált tartalom

Szaunázás

A skandináv országok szerelmesei nemcsak a zordon is oly káprázatos vidékekért rajonganak, de azokért a szokásokért is, amit a szóban forgó helyeken élő emberek túlzás nélkül már ezer esztendő óta gyakorolnak.

A vikingek kedvence, a szauna körülbelül ennyi évet számlál a hagyománya mögött és úgy tűnik, hogy a népszerűsége kicsit sem veszített a fényéből az eltelt hosszú idő alatt. Természetesen a szauna is átesett bizonyos változásokon, de ez a fajta fejlődés csak jót tett magának a tradíciónak, hiszen ezáltal szélesebb körben válhatott ismertté és kedvelté.

De lássuk, miként működik egy hagyományos finn szauna! Azzal nem árulunk el titkot, hogy a berendezésben lévő pára az, ami elindítja a szervezetünket a méregtelenítés útján, ami a jótékony izzadás formájában valósulhat meg.

A párát a tűzforró kövekre történő vízlocsolással érhetjük el a legcélszerűbben. Az, hogy ki mennyi időt képes eltölteni a szaunában, teljesen egyénétől függ, de ha hiszünk a szakértőknek, napi néhány perc is már csodákat művel a testünkkel.